Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Андрій Хрутьба. Фото: facebook.com/hru.andrey

Київська прокуратура повідомила про затримання виконувачів обов’язків директорів лісопаркового господарства «Конча-Заспа» та Національного природного парку «Голосіївський» нібито під час одержання хабарів.

З квітня обов’язки директора ЛПГ «Конча-Заспа» виконує Іван Щербей, а директора НПП «Голосіївський» – Андрій Хрутьба.

За версією слідства, керівник «Конча-Заспи» вимагав від підприємця 4 тисячі доларів за погодження облаштування мотузкового парку, а керівник Голосіївського парку вимагав від цього ж підприємця ще 54 тисячі гривень за прискорення укладання договору.

26 травня, за твердженням прокуратури, обох посадовців затримали під час одержання хабарів.

Фото: пресслужба Київської прокуратури

Вранці 27 травня кількадесят містян провели акцію на підтримку Андрія Хрутьби під Голосіївським райсудом, де зараз вирішується питання про запобіжні заходи підозрюваним.

Фото: Helen Angelova

Громадські активісти повідомляють, що знають Хрутьбу як екоактивіста, який боровся за збереження Голосіївського парку від забудови. У 2011-2017 роках він очолював відділ еколого-освітньої роботи парку й тоді повідомляв про вирубку дерев. Він почав керувати парком півтора тижня тому після звільнення В’ячеслава Потапенка.

«Андрій вже не перший рік займається екологією, є співробітником НПП Голосіївський… Ніхто з тих, хто знає Андрія, не може повірити в це. Це дуже брудна й жорстока підстава», – пише засновниця Telegram-каналу «Ветер дует» Альона Дєньга.

Фото: Helen Angelova

«Це не просто еко-“активіст”, це екомен, який провів сотні заходів по висадкам дерев, суди проти знищення довкілля; облаштування екостежок, просвітницькі лекції, залучення дітей і старших до питання екології… Він занадто не зручна персона на цій новій посаді, і вважаємо, що вчора була помста і організована провокація-підстава», – зазначає Владислав Самойленко з Urban Crew.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button