Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23453 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізація ЖК Tourbillon

Окружний адміністративний суд визнав протиправним рішення Київради про повернення статусу території зелених насаджень ділянкам у Протасовому Яру, відведеним під забудову, повідомляють Наші гроші.

Так само протиправним і нечинним суд визнав заяву Київради про створення регіонального ландшафтного парку в Протасовому яру. Обидва ці рішення було прийнято у липні 2020 року.

Йдеться про ділянки на вулиці Миколи Амосова, де компанії «Бора» і «Дайтона груп» планують збудувати три багатоповерхові башти ЖК Tourbillon.

Суд дійшов висновку, що Київрада «втрутилася» у право компанії «Дайтона груп» на майно й не розглянула можливість компенсації забудовнику. «Дайтона груп», своєю чергою, заявила в суді, що для будівництва ЖК вже уклала договори на 27,61 мільйона гривень, а акціонерне товариство уклало 44 договори з інвесторами на 65,34 мільйона гривень.

Окружний адмінсуд вирішив, що, голосуючи за проєкти рішень, депутати Київради перевищили повноваження. На думку суду, жоден нормативний акт не передбачає можливості визнання органом місцевого самоврядування раніше прийнятого ним рішення таким, що не відповідає інтересам територіальної громади.

Також суд вважає, що Київрада не може скасувати своє попереднє рішення від 2007 року, оскільки воно було реалізовано та породило, зокрема в частині змін до Генплану столиці, правові наслідки для фірми «Бора» у вигляді права користування ділянкою у Протасовому Яру.

Нагадаємо, у березні цього року господарський суд визнав недійсним договір суборенди ділянки на вулиці Миколи Амосова, укладений між компаніями «Бора» і «Дайтона груп» у 2018 році. Втім, це рішення ще не набуло сили, оскільки воно оскаржене в апеляції.

Дніпровська «Дайтона груп» пов’язана з місцевим керівником партії УКРОП Геннадієм Корбаном. Керівником «Бори» є Олександр Сліпко, який діяв як представник нардепа від ОПЗЖ Вадима Столара.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button