Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У травні 2021 року команда Доступно.UA перевіряла на доступність для маломобільних груп населення адміністративні будівлі, заклади громадського харчування, супермаркети, аптеки, банки, торгові центри у Києві. Тепер інформацію стосовно цих локацій можна знайти на мапі у додатку DOSTUPNO (Google Play та App Store) . 

У додатку передбачена можливість фільтрувати локації за потрібними параметрами, наприклад, за розмірами входу, наявністю облаштованої вбиральні, сповивального столика, меню шрифтом Брайля або можливістю відвідати заклад з тваринами. Крім того, до кожної локації додані фото, щоб користувачі могли самостійно оцінити, наскільки їм буде комфортно у конкретному просторі.

«З одного боку, ми прагнемо мотивувати власників закладів створювати більш доступне середовище. З іншого, спонукаємо користувачів додатку до активного життя: щоб люди з маломобільних груп населення не сиділи вдома і повноцінно насолоджувались життям, незалежно від того, чи є у них порушення здоров’я, – зазначає засновник Доступно.UA Дмитро Щебетюк. – Це так само стосується і батьків з маленькими дітьми: ти можеш жити активно, і простір довкола має бути зручним. Бо немає людей з обмеженими можливостями – є простір, що обмежує можливості». 

В результаті перевірки кілька столичних закладів, що відповідають усім критеріями доступності, нагородили відзнакою #ДоступноРекомендує. Це коворкінги Перемога Спейс і Освіторія Хаб, заклади харчування Остання Барикада, Kyiv Food Market та Реберня на Арсенальній. 

Нагадаємо, додаток DOSTUPNO для iOS та Android презентували у 2020 році. Зараз у цьому можна знайти результати перевірки понад тисячі локацій у 28 містах України. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button