Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23627 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Дарницький міст. Кадр із відео на трек Mark Ronson ft. Miley Cyrus – Nothing Breaks Like a Heart

Укрзалізниця оголосила тендер на будівництво Дарницького мосту через Дніпро в Києві.

Будівництво на залізничній ділянці Київ-Московський – Дарниця оцінили у 1,2 мільярда гривень. Завершити роботи планують до кінця 2022 року.

«Дарницький міст — це ще одна невтішна сторінка в історії української інфраструктури. 10 років цей об’єкт перебував у замороженому статусі. Нагадаю, що більшість довгобудів у нашій країні виникають з двох причин: перша — це системна корупція, а друга — небажання та неспроможність взаємодіяти між різними органами влади», – коментує міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він запевнив, що Укрзалізниця обов’язково залучатиме на об’єкт незалежний міжнародний технагляд.

Дарницький міст будували у 2004-2011 роках і частково ввели експлуатацію, відкривши рух залізничного транспорту та з’їзди на правому березі. На лівому березі планувалося побудувати з’їзди на Дніпровську набережну.

На початку цього року київський муніципалітет звинуватили у невиконанні зобов’язань з добудови мосту, на що міський голова Віталій Кличко заявив, що міст перебуває на балансі Укрзалізниці, «і відомство вже кілька років, попри всі звернення столичної влади, не передає об’єкт місту».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button