Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/ucf.ua

Низка культурних інституцій звернулася до президента Володимира Зеленського, Кабінету міністрів та Міністерства культури з проханням втрутитися у конфлікт із Українським Культурним Фондом і розпустити його Наглядову раду. Відкритий лист публікує LB.ua.

Підписанти, серед яких – Довженко-Центр, Мистецький арсенал, Український тиждень моди, Клезмер Фест, KISFF та інші – нарікають, що УКФ вирішила не підтримувати значну частину проєктів, які пройшли попередні стадії відбору й посіли високі місця в рейтингу. Натомість будуть профінансовані проєкти, що мають меншу кількість балів і займають нижчі місця в рейтингу.

У квітні змінився склад Наглядової ради та виконавчий директор УКФ. Культурні інституції заявляють, що робота оновленої ради вже від початку викликала критику, зокрема через нездатність визначитися з переможцем конкурсу на посаду директора, що фактично заблокувало діяльність УКФ на кілька місяців.

«Деякі члени Наглядової ради під час дискусій та обговорень у прямому ефірі вдавались до сексистських, обсценних та упереджених коментарів… частина ключових працівників уже подали заяви про звільнення із займаних посад», – йдеться в листі.

«Наслідок діяльності Наглядової ради нового складу – на середину року Фондом не завершено жодної переговорної процедури та не підписано жодного грантового договору за проєктами, які передбачають схвалення Наглядовою радою, через що десятки проєктів організаторами заморожено або перенесено на невизначений термін», – заявляють підписанти.

Нагадаємо, цьогоріч відмови від УКФ отримали фестиваль «Німі ночі» від Довженко-Центру, Львівський фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art, Форум креативних індустрій, літературно-перекладацький фестиваль Translatorium, Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (KISFF) тощо.

В УКФ заявили, що зекономлені кошти спрямують на масштабні події, присвячені 30-річчю Незалежності України. Вже оголошено додатковий конкурс, загальний бюджет грантової програми складає 30 мільйонів гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button