Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Amr Alfiky & Adrian Gaut

У Нью-Йорку відкрили новий парк Little Island («Маленький острів»), який розташовано на 132 бетонних колонах біля берега річки Гудзон. Про це повідомляє Dezeen. Парк спочатку називався Пірс 55, але потім його перейменували.

Локацію площею близько 10 тисяч квадратних метрів створила британська компанія Heatherwick Studio. Вартість будівництва сягнула на суму 260 мільйонів доларів – суму забезпечив місцевий бізнесмен Баррі Діллер.

Будівництво почалось в 2016 році, але судова тяганина з громадською організацією The City Club of New York («Міський клуб Нью-Йорка») затягла його створення. Окружний суд США анулював виданий дозвіл після того, як організація виступила проти будівництва. У 2019 проєкт вдалося перезапустити.

Парк розташований на півдні Мангеттена і відкритий для всіх бажаючих. На території багато доріжок, дерев, три сцени і бар. Власник має намір використовувати інфраструктуру в тому числі як нічний клуб.

Нещодавно у Нью-Йорку почали будівництво парку з першим на Мангеттені громадським пляжем. Проєкт Gansevoort Peninsula стане частиною Гудзон-Рівер-парку – найдовшого у США прибережного скверу, який простягається на сім кілометрів вздовж річки Гудзон.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button