Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/SovkiLakes

Комісія Київради з писань екологічної політики підтримала місцеву ініціативу щодо збереження Совських ставків та створення ландшафтного парку. Водночас комісія підтримала альтернативну ініціативу на користь забудовника щодо створення рекреаційної зони.

Члени комісії проголосували за зміну чинного цільового призначення земельної ділянки на цільове призначення «Для збереження та використання регіональних ландшафтних парків» з метою створення ландшафтного парку площею 19 гектарів.

Водночас комісія підтримала протилежну місцеву ініціативу в інтересах забудовника Ігоря Баленка, проголосувавши за створення паркової зони. За словами голови комісії, альтернативну ініціативу підтримали в частині створення рекреаційної озелененої зони.

«Питання будівництва інфраструктури та житла лежить в правовій площині, оскільки в інвестора закінчується договір оренди, є проєкт рішення про розірвання цього договору та є розгляд в судових інстанціях. До моменту вирішення цих питань і моменту, коли інвестор знайде спільну мову з громадськістю, ми твердо стоїмо на позиції, що там повинна бути рекреаційна зона та ландшафтний парк», – заявив голова комісії Денис Москаль.

Нещодавно на сайті КМР було зареєстровано проєкт рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки на проспекті Валерія Лобановського, 113

24 березня Касаційний господарський суд виніс рішення на користь громади, яка виступає проти забудови нижнього каскаду Совських ставків. Суд підтримав вимогу прокуратури повернути в апеляцію справу щодо розірвання договору оренди території нижнього каскаду Совських ставків з фірмою «Господарник».

Компанія з орбіти впливу київського депутата від партії ЄС Ігоря Баленка «Господарник» хоче збудувати на Совських ставках вісім багатоповерхових будинків. Площа плями житлового комплексу, за словами самого забудовника, становитиме три гектари. За договором оренди, орендар мав почати будівництво протягом трьох років, але наразі ще нічого не збудовано.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button