Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23633 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Центральна алея парку. Фото: bromedia.com.ua

Жителі Броварів, що під Києвом, невдоволені намірами міськради відремонтувати парк «Перемога». В той час, як містяни хочуть більше простору для відпочинку, чиновники планують встановити тут велетенський флагшток, облаштувати лунапарк та чимало інших об’єктів, серед яких практично не залишиться місця для самого парку, повідомляє БроМедіа.

У 2016 році жителів опитали, яким вони хочуть бачити парк «Перемога» – ті переважно висловилися за клумби, доріжки, лави та спортивні об’єкти. Поки напрацьовували концепцію, в парку провели першу чергу капремонту, оновивши центральну алею, що супроводжувалося корупційним скандалом.

У 2018 році замовили проєкт другої черги, яка охоплює 24 з 32 гектарів парку. Капремонт оцінили у 32 мільйони гривень, яких у Броварів, однак, не було.

Фото: bromedia.com.ua

У цей час Київська ОДА та Офіс президента запропонували встановити у місті 72-метровий флагшток із державним прапором – такої ж висоти, як і в Дніпрі, але нижчий, ніж у Києві. На флагшток і реконструкцію парку з обласного бюджету спрямують 23 мільйони гривень, з яких дев’ять мільйонів – саме на держак із прапором.

Броварські чиновники вирішили встановити держак на місці скейтпарку – щоб якнайбільше доріжок потрапили до визначення «прилегла територія, що потребує благоустрою». Таким чином вдасться провести капремонт значної частини парку коштом не міського, а обласного бюджету.

Старий скейтпарк, на місці якого хочуть встановити флагшток. Фото: bromedia.com.ua

Отже, старий скейтпарк демонтували, щоб перенести в іншу локацію. Натомість у парку планують збудувати новий великий скейтпарк – на місці старої дитячої залізниці. Також заплановано влаштувати лунапарк і відкритий розбірний басейн – на додачу до стадіону, який вже збудували раніше.

Містяни невдоволені тим, що скейтпарк демонтовано, а новий збудують нескоро. При цьому в Броварах є секція велотріалу, але немає майданчика – хоч його облаштування не потребує дорогих елементів і покриття. Нарікають, що в парку забагато об’єктів торгівлі й розваг, які останнім часом ще й огородилися парканами. Натомість після капремонту в парку може не залишитися зон, які слугували би «просто парком як місцем усамітнення та тиші».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button