Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: 061.ua

Під Офісом президента п’ятого червня відбудеться мирна акція «Тисни аби не тиснули на тебе». Організатори виступають проти свавілля радикалів та нападів на мирних активісток та активістів.

Однією з вимог є ухвалення законопроєкту 5488 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації». Також серед вимог: реформа поліції, прокуратури та судової системи; негайне розслідування нападів на ЛГБТ+ та феміністичні події, активісток та організації; зміна керівництва МВС.

За даними центра прав людини Zmina, у 2020 році сталося понад 100 нападів та переслідувань активісток й активістів.

«Напади на ЛГБТ+ в Києві стали частим явищем: радикали тероризують зовнішньо нонконформних перехожих на Подолі, намагаються зривати правозахисні та культурні заходи. Тільки за останній тиждень радикальні угруповання здійснили чотири напади», – зазначають організатори.

Законопроєкт визначає нетерпимість як відкрите, упереджене, негативне ставлення стосовно категорії осіб, відмінних за певними ознаками. Проєкт пропонує додати до обтяжливих обставин за адмінправопорушення вчинення правопорушення з мотивів нетерпимості.

27 травня група ультраправої молоді зірвала закритий передпоказ документального ЛГБТ-фільму «Будьмо, гей», який проходив у Dialog Hub на вулиці Володимирській у Києві. Чоловіки розбили вікно та закинули фаєр та шашку зі сльозогінним газом. В результаті чого постраждали 20 гостей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button