Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Влада шотландського міста Глазго пообіцяла протягом десяти років посадити по десять дерев на кожного жителя, повідомляє The Guardian. Таким чином там з’являться 18 мільйонів нових зелених насаджень.

Очікується, що природні ліси мають призупинити наслідки глобального потепління – зсуви та ерозію ґрунту, а також скоротять викиди діоксиду вуглецю.

Це зобов’язання – частина проєкту Clyde Climate Forest, який передбачає, що за десять років лісами покриється п’ята частина місцевого ландшафту. Дерева садитимуть в передмістях, на колишніх вугледобувних підприємствах, міських вулицях, площах та в парках.

Крім того, у Великій Британії також заявили про амбітні плани з висадки дерев. Там планують потроїти темпи посадки дерев протягом наступних трьох років, щоб досягти мети нульового викиду СО2 до 2050 року.

Першого листопада в Глазго повинна пройти 26-та Конференція з питань клімату COP26. На заході світові лідери мають поставити перед собою жорсткіші цілі в боротьбі з глобальним потеплінням.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button