Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Tobias Tullius / Unsplash

За рік роботи системи автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху кількість порушень на дорогах України зменшилася у вісім разів. Про це заявив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на пресконференції, присвяченій річниці роботи камер.

У першу добу роботи системи, першого червня 2020 року, камери зафіксували понад 57 тисяч правопорушень. Зараз ця цифра становить 7 тисяч, тобто кількість порушень на дорогах зменшилась у вісім разів.

У порівнянні з минулим роком кількість аварій зі смертельними випадками зменшилась на 17% і на 14% зменшилась кількість ДТП із травмованими. Тобто загинуло на 133 осіб менше і травмувалося на 1010 осіб менше.

Заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький

За рік було сплачено штрафів на суму майже 260 мільйонів гривень.

До кінця 2021 року кількість камер хочуть збільшити зі 130 до 400. Вже закуплено 220 одиниць. А за загальним планом, до 2024-го року в Україні має з’явитися 1500 камер.

Водії зможуть фіксувати порушення інших

Зараз розробляють закон, який дозволить використовувати мобільний телефон водія для фіксації порушення правил іншими учасниками руху. За допомогу поліції водій отримуватиме 10% від суми штрафу, який сплатить порушник.

«Водію достатньо клікнути на екран і поліція отримає інформацію про порушення. Якщо нам вдасться реалізувати всі задумані проєкти, то безпека на дорогах України буде, як у Швеції», – заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button