Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook/pochaina.river

Навколо Йорданського озера в Оболонському районі створять оглядовий майданчик на воді, велодоріжку та променад з двома вхідними групами. Про це повідомляє пресслужба Київради.

Також у рамках благоустрою облаштують пандус та сходи, створять локації відпочинку та дитячі майданчики. Територію обіцяють озеленити та встановити там систему автополиву.

Фото: КМР

За словами голови комісії з питань власності Ганни Свириденко, завданням проєкту є збереження та підтримка екосистеми навколо озера та створення комфортних умов для відпочинку.

Парк навколо Йорданського озера КМДА вирішила створити у 2017 році. У 2019 році Київзеленбуд оголосив тендер на Prozorro щодо розробки робочого проєкту капремонту благоустрою та озеленення парку культури та відпочинку в Оболонському районі м. Києва (навколо озер Йорданське та Кирилівське). Вартість – 2,1 мільйона гривень. Переможцем стала ТОВ «Європроектбудсервіс», яка запропонувала 1,8 мільйона гривень.

Вже в наступному році Київзеленбуд замовив виконання робіт з розробки робочого проєкту першої та другої черги капремонту цього ж парку. Вартість – 1,3 мільйона гривень. «Європроектбудсервіс» стала переможцем і другого тендеру.

Компанію «Європроектбудсервіс» зареєстровано у 2018 році. Статутний фонд – тисяча гривень. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Засновники – Віталій Волошаненко і Тетяна Чава.

Навесні 2020 року на місці майбутнього парку розчищали береги водойм, вивозили тонни сміття, чистили дно озера, висаджували молоді дерева та встановили шлагбаум, щоб на берег не заїжджали автомобілі. Також у цьому році активісти руху «Почайна» представили візуалізацію майбутнього парку біля Йорданського озера.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button