Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23620 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З аукціону продано перший лот проєкту «Великий розпродаж в’язниць». Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Ним стала Львівська виправна колонія №48, що на вулиці Хуторівка. Її продали майже втричі дорожче за стартову ціну – за 377,5 мільйона гривень проти початкових 132 мільйонів. У торгах взяли участь семеро учасників.

Малюська зазначив, що розподіл вторгованих коштів відбуватиметься за принципом 30/70: 30% піде до державного бюджету, а 70% піде на відбудову в’язниць.

Водночас у Львівській міській раді нарікають, що просили Мін’юст додати концепцію розвитку території до умов аукціону, але відповіді так і не отримали. Тож місто просить покупців врахувати бачення міста щодо майбутньої забудови.

«Ця ділянка не є міською, і ми не можемо прописувати умови продажу так, щоб її не придбав черговий забудовник. Проте, зі свого боку, виконком міської ради прийняв концепцію розвитку цієї території. Це документ, в якому чітко прописано бачення міста щодо того, якою вона може бути», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Так, Львів вважає, що на ділянці площею 13 гектарів не більш як 25% має бути віддано під житло, не менш як 65% – під громадську забудову (наприклад, спорткомплекс, центр для пенсіонерів, мистецький центр тощо), не менш як 10% – під рекреаційні функції. Також на території колишньої в’язниці мусить з’явитися загальноосвітня школа на 18 класних кімнат та дитячий садок на 180 місць.

Колонію на Хуторівці закрили у 2018 році. На той час вона була заповнена на 40% та перебувала у поганому стані.

Фото: tvoemisto.tv

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button