Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: twitter.com/G7

Країни «Великої сімки» (G7) вирішили ввести податок на прибуток транснаціональних компаній в сфері цифрової економіки. Про це повідомляє  DW.

Таким чином хочуть змінити ситуацію, коли великі IT-корпорації, такі як Apple, Google, Amazon або Facebook, платять податок тільки за місцем своєї реєстрації, але не в тих країнах, де вони отримують дохід. Через це багато компаній реєстрували свої штаб-квартири в країнах з більш низькими податками. Тепер єдина ставка податку на прибуток великих корпорацій повинна становити не менше 15%. За словами міністра фінансів Франції Брюно Ле Мера, податок в 15% – це мінімум.

Очікується, що угоду повинні прийняти й інші держави, наприклад «Велика двадцятка», зустріч якої пройде в липні в Венеції.

Верховна Рада підтримала законопроєкт щодо податку на Google. Він передбачає імплементацію механізму, який зобов’яже світових інтернет-гігантів, які надають свої онлайн-послуги в Україні, сплачувати податки (20% ПДВ) до бюджету України.

Натомість користувачі вважають, що 20% ПДВ міжнародні ІТ-компанії закладуть у вартість електронних послуг. Відтак, ціни на сервіси Netflix, Google, Apple, Adobe в Україні зростуть на ті ж 20%. Також усі опитані DW експерти впевнені, що запровадження нового податку призведе до збільшення вартості послуг міжнародних компаній.

Автор законопроєкту Данило Гетманцев пояснив, що платника податку визначає не формула податку, а співвідношення попиту і пропозиції в конкретний історичний момент.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button