Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Юрій Назаров. Фото: facebook.com/yuriy.nazarov.3

У справі про розкрадання коштів на закупівлі, яку проводило комунальне підприємство ГІОЦ, згадується будинок ексдиректора департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА на Долобецькому острові. Рік тому слідчі намагалися провести там обшук, повідомляють Наші гроші.

Справа про привласнення коштів стосується закупівлі обладнання для керування ліфтами київських будинків у 2018 році. Фірма-розробник отримала з бюджету Києва майже 30 мільйонів гривень, а загальна вартість закупівлі склала майже 59 мільйонів. Однак обладнання досі лишається у підрядника, який дає його в оренду фірмам, що виграють тендери з диспетчерських послуг у районних керуючих компаній.

СБУ ініціювала кримінальне провадження у 2018 році, а незабаром, 23 червня, справу розглядатиме Дніпровський райсуд Києва. Обвинуваченими виступають ексдиректор ГІОЦ Віталій Козубський, ще один експосадовець підприємства Олександр Перевозник, а також директор «Українських бізнес комунікацій» Єгор Бургомістренко.

Торік слідчі намагалися отримати дозвіл на обшук у будинку, де живе Назаров, який тоді очолював Департамент інформаційних технологій. Слідство вважало, що важливі документи у справі знаходяться саме в цьому будинку. Але суддя відмовила в клопотанні.

Наші гроші вважають, що йдеться про цю ділянку

У тексті судової ухвали зазначається, що він живе в Русанівській протоці, на острові Долобецький, одному з островів Гідропарку, – «на самозахопленій території, яку огородив парканом та має в обслуговуванні постійний пост охорони та вісім камер відеоспостереження».

Будинок побудований на палях, «має всі ознаки капітальної споруди». Кожного дня на острів Назарова відвозив службовий автомобіль КМДА.

За даними Хрещатик.News, це – будинок Назарова

При цьому Назаров не фігурує як обвинувачений у справі, хоч, як зазначається в судовій ухвалі, він особисто здійснював контроль за переможцями тендерів та призначав підконтрольних директорів у підпорядковані комунальні підприємства.

Юрій Назаров був головним ідеологом і реалізатором проєкту Kyiv Smart City. Зараз пропонує послуги консультанта для IT-спеціалістів.

Назаров одружений з донькою нардепа від ОПЗЖ Юрія Бойка Ярославою. Перед звільненням з Департаменту він задекларував, зокрема, шість квартир у Києві площею 66, 288, 128, 170, 100 та 275 метрів, більшість із яких записані на дружину. У декларації зазначено, що активи більш як удесятеро перевищують доходи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button