Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ЛУН

Київрада обіцяє викупити земельну ділянку на проспекті Перемоги, 50-а, щоб створити міський парк. Ділянку під сквером «Слава танкістів» площею 0,31 гектари, де зараз будують житловий укомплекс, КМР продала приватній компанії.

Власник ділянки – ТОВ «Шулявка» – з 2014 року не використала земельну ділянку за цільовим призначенням та своєчасно не забезпечила благоустрій зеленої зони.

Компанія намагалась освоїти ділянку, проте це викликало значний суспільний резонанс серед членів територіальної громади міста Києва. Адже забудова частково планується на території зелених насаджень без дозвільних документів.

В 2019 році біля станції метро «Шулявська» почалися підготовчі роботи з будівництва висотного житлового комплексу 50Avenue. Хоча детальний план території не передбачає розміщення там висотних будівель. У ході будівництва на проспекті Перемоги, 50-а з’явився будівельний паркан.

Ділянку під сквером в 2004 році Київрада продала компанії «Рінко» для будівництва закладу харчування. В 2007 році Київрада змінила цільове призначення земельної ділянки на проспекті, а саме: для будівництва, експлуатації торгово-офісного комплексу з рестораном швидкого харчування, благоустроєм і озелененням скверу.

На початку 2021 року ДАБІ не видала компанії «Рінко» дозвіл на будівництво. Тоді вона передала право на забудову кооперативу «Ексон Прем’єр Шулявська». Серед власників кооперативу – американська компанія Exon Group, яка пов’язана з іншими скандальними кооперативами, які будують будинок Білозір на Подолі, будинок з антресолями на Батиєвій горі і 24-поверховий будинок над входом на станцію метро Виставковий центр.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button