Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізація ЖК 50Avenue

Проєкт рішення Київради про викуп у забудовника ділянки на проспекті Перемоги, 50-А для створення на цьому місці парку не набрав необхідної кількості голосів, повідомляють Наші гроші.

На засіданні 27 травня за проєкт проголосували 46 депутатів: 22 від фракції УДАР, дев’ятеро від «Слуги народу», семеро від «Голосу», троє від ОПЗЖ, двоє від «Батьківщина», один від «Європейської солідарності» та двоє позафракційних.

Депутати від ЄС Андрій Порайко та Леонід Ємець назвали передчасним голосування за це рішення. Вони зазначили, що потрібно утриматися від одиничних викупів, а натомість створити реєстр ділянок, які Київрада може реально викупити протягом одного-трьох років. Вони також нагадали, що вже триває кримінальне розслідування забудови на цій ділянці.

У розробника проєкту – спікера Володимира Бондаренка – запитали, чи велися попередні переговори із власником ділянки. Той визнав, що ні.

На ділянці площею 0,31 гектара вже будують ЖК 50Avenue, чия висота, згідно з візуалізацією, сягатиме близько 50 поверхів. На початку року Державна архітектурно-будівельна інспекція відмовила компанії «Рінко» у видачі дозволу на будівництво.

Поряд із котлованом розташовано архітектурно-будівельну бібліотеку імені Заболотного. Громада побоюється, що бібліотека може опинитися під загрозою знесення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button