Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Oleksandr Sokolenko

Зранку, 14 червня, забудовник знищив перешкоди, облаштовані балансоутримувачем на в’їзді у 110 квартал Пуща-Водицького лісництва, де планують зводити житловий комплекс. Про це повідомив співробітник Голосіївського парку Олександр Соколенко.

За його словами, забудовник самовільно облаштованою дорогою крізь парк став завозити на орендовану земельну ділянку бетонні блоки для зведення паркану. Як наслідок, пише він – розбита дорога у межах нацпарку, поламані кущі та підлісок.

Важку техніку намагався зупинити й виконувач обов’язків директор Голосіївського парку Андрій Хрутьба.

«Сьогодні вдень фактично я (Олександр Соколенко – ред.), Андрій Хрутьба та ще кілька активістів спільно намагались зупинити важку будівельну техніку, яку забудовник ПП “Продмарт” нахабно ганяє по території НПП “Голосіївський”», – розповідає Соколенко.

Коли громаді таки вдалось заблокували одну з вантажівок з бетонними плитами, до будівельника приєдналися «тітушки».  За словами Соколенка, вони «шантажем та погрозами вимагали звільнити дорогу, а вантажівка намагалася їхати просто на нас». Водночас кияни викликали поліцію, на яку їм довелося чекати не одну годину.

«Співробітники поліції змусили нас звільнити проїзд для техніки забудовника по території Нацпарку! Не допомогли ані копії положення про Нацпарк, ані картосхема парку з офіційного сайту, ані матеріали лісовпорядкування, ані посилання на указ президента номер 446, ані витяги з кадастру про межі Нацпарку», – коментує Соколов.

У квітні серед лісу в Пущі-Водиці почали вирубувати вікові дуби на ділянці площею 21 гектар, де збираються будувати житловий квартал. Станом на 27 квітня було знищено цілий виділ дубового лісу, довжина просіки сягнула понад 100 метрів.

Фото: Київський еколого-культурний центр

У 2007 році 21 гектар землі на вулиці Лісозахисній, 17 віддали фірмі «Продмарт» в оренду на 15 років. Тоді до Генплану внесли зміни й ділянку перевели з території рекреаційного призначення до садибної житлової забудови. 2015 року Київрада вирішила розірвати договір оренди з «Продмартом». Однак ділянку так і не передали Пуща-Водицькому лісництву – на кадастровій карті так і лишилося призначення ділянки під забудову. У 2019 році Департамент містобудування КМДА видав містобудівні умови для проєктування будинків до трьох поверхів за цією адресою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button