Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23582 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ганна Бондар

Виконувачу обов’язків директора парку «Голосіївський» Андрію Хрутьбі, якого підозрюють нібито в хабарництві, обрали запобіжний захід – нічний домашній арешт. Нардепи «Слуги народу» Ганна Бондар та Андрій Гурін намагалися його взяти на поруки, але суд відмовив.

Прокуратура вимагала для Хрутьби 60 діб арешту. За словами Гуріна, «суддя була дуже здивована, що страшний корупціонер живе в гуртожитку з двома дітьми». Хрутьбі загрожує від восьми до 12 років з конфіскацією.

«Прокурор вимагав 60 діб під вартою – і це занадто жорсткий запобіжний захід! Суд не віддав на поруки народним депутатам, але звернув увагу на величезну кількість людей, які прийшли підтримати Андрія, і наші заяви в суді. Андрія визволили, із вимогою нічного домашнього арешту», – написала Бондар у Facebook.

На її думку, причиною цієї справи є конкурс на посаду директора НПП «Голосіївський», який планують оголосити найближчим часом і Хрутьба, «як в.о. директора і гідний претендент на директора, комусь дуже заважає».

Гурін розповів, що Хрутьбі намагались дати гроші на розвиток парку.

«Він відмовлявся їх брати і просив занести на благодійний рахунок. Гроші буквально всунули в руки зі словами «ну занесіть їх самі, вам же простіше». За півгодини його затримали з міченими купюрами» – написав він у Facebook.

Причиною цієї справи нардеп також вважає конкурс на посаду директора.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button