Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

Інспекція з паркування оголосила додатковий набір близько 60 інспекторів для роботи на вулицях міста, повідомляє пресслужба КМДА.

Зараз у Києві працює лише 15 інспекторів з паркування.

«Інспекторів буде вп’ятеро більше ніж є наразі, проте це лише перша хвиля зміцнення кадрового потенціалу інспекції. На 14 430 наших муніципальних паркомісць для ефективного контролю треба значно більше сил», – зазначив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Інспектори, як і раніше, контролюватимуть паркування у центрі міста. У КМДА пояснюють це тим, що саме там – наймасовіша концентрація водіїв, які нелегально паркуються.

Від кандидатів вимагають вищу освіту й натомість обіцяють конкурентну зарплату та соціальний пакет, в який входить можливість відпочинку на морських курортах України. Зазначимо, що на порталі work.ua у вакансіях на ці посади вказано зарплату 5500 гривень.

У 2019 році в інспекції працювало 50 людей, їхню кількість обіцяли збільшити до 300.

Розслідування BIHUS info виявило, що київська система контролю за паркуванням наразі зосереджена на евакуації автомобілів. Така система спрямована передусім на збагачення приватних фірм.

Так, журналісти за один день нарахували 165 евакуйованих автівок лише на одному майданчику. Для порівняння, протягом травня цього року інспектори з паркування виявили 871 порушника.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button