Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23624 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Держаудитслужба провела 250 моніторингів підприємств з очікуваною вартістю закупівель 6,7 мільярда гривень. З них загальна сума фінансових порушень у столиці склала 1,8 мільярда гривень, пише «Вечірній Київ». Водночас, за даними внутрішнього аудиту, у 2015-2021 роках було виявлено порушень на 1,7 мільярда гривень.

Північний офіс Держаудитслужби направив листи-вимоги на об’єкти контролю та інформацію про результати перевірки. 37 матеріалів контрольних заходів передали до правоохоронних органів, за результатами розгляду яких відкрито чотири кримінальні провадження. Матеріали 17 ревізій долучено до наявних кримінальних проваджень.

Перевірку також проводив Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту. Вони протягом 2020 року та п’яти місяців 2021 провели 56 аудитів. За даними аудиторів, порушень виявили на суму понад 287 мільйонів гривень, втрат внаслідок допущення порушень та неефективних управлінських рішень – 178 мільйонів гривень.

У травні проводились масові обшуки в столичних комунальних підприємствах. Зокрема, відбулися у департаментах КМДА, Київзеленбуді, Київавтодорі, Київтеплоенерго, Київміськсвітлі, тощо. У справах розкрадання коштів міського бюджету, за якими вже висунуто підозри, завдані збитки бюджету перевищують 43 мільйони гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button