Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

За два тижні податківці та поліція провели понад 70 обшуків, із яких 53 «взагалі не стосуються комунальних підприємств та департаментів КМДА». Про це на брифінгу заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«У гонитві за кількістю проведених обшуків та слідчих дій, 67% заявлених з них не проводилися у міських службах», – додає заступник міського голови Володимир Бондаренко.

У КМДА підготували презентацію, в якій стверджується, що 69% збитків, встановлених правоохоронцями, не стосуються діяльності міських служб.

Запевняють, що кримінальні провадження стосуються взаємовідносин підрядників із субпідрядниками, а ухилення від сплати податків не стосується комунальних підприємств. Також окремі обшуки стосувалися робіт підрядників, строк виконання яких не закінчився.

При цьому, заявляють у КМДА, місто у 2015-2021 роках саме виявило, за результатами внутрішнього аудиту, порушень на 1,7 мільярда гривень. Нарікають, що правоохоронні органи порушили кримінальні провадження лише за 44% матеріалів аудитів.

Поворозник також заявив, що позиватиметься в суді до депутатів «Слуги народу» Давида Арахамії та Ірини Верещук, які, за його словами, «продовжують поширювати відверту брехню» щодо його участі у корупційній справі. У квітні 2020 Поворозника відсторонили на час розслідування справи про хабарництво, а у березні 2021 мер Києва Віталій Кличко повернув Поворозника у крісло заступника голови КМДА.

Нагадаємо, 12-21 травня обшуки відбулися у департаментах КМДА, Київзеленбуді, Київавтодорі, Київтеплоенерго, Київміськсвітлі, тощо. У справах розкрадання коштів міського бюджету, за якими вже висунуто підозри, завдані збитки бюджету перевищують 43 мільйони гривень, повідомив прокурор Києва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button