Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23273 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: setam.net.ua

У Києві історичну будівлю XIX століття за адресою вул. Мала Житомирська, 3 виставили на продаж. Зараз будівля перебуває у власності державного Укрексімбанку. Фінустанова виставила пам’ятку для продажу на аукціоні.

Будинку площею 3,4 тисячі квадратних метри вартує 282 299 875 гривень, аукціон стартує 28 червня. Будівля є пам’яткою архітектури та оберігається державою.

Будівлю спорудили в 1895 році за проєктом архітектора Гаврила Познякова. Її ще називали «Купецькі лазні» або «Лазні Познякова». Тут розташовувались центральні торгові лазні, у яких купці відзначали укладання угод. Лазні були спроєктовані на зразок давньоримських термів, з мармуровими ваннами, лавами, фонтанами і мозаїчною підлогою. Пізніше поруч із лазнями побудували чотириповерховий прибутковий будинок, в якому відкрили кілька магазинів, ресторан та перукарню.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button