Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Samantha Gades / Unsplash

У Барселоні запустили карту Cool Walks, яка прокладає найпрохолодніший пішохідний маршрут, повідомляє The Guardian.

Карта працює у трьох режимах: найкоротший між двома точками; дещо довший прохолодний; і «режим вампіра», який передбачає повне уникання прямих сонячних променів.

Карта також показує розташування фонтанчиків із питною водою та прихистків від спеки, наприклад, бібліотек, шкіл або ринків.

1) прямий маршрут 2) прохолодний маршрут 3) режим вампіра

Інструмент аналізує дані про рельєф з точністю до 10 сантиметрів, а також положення сонця у той чи інший час доби. Наразі карта покриває лише частину міста.

У каталонській столиці планують збільшити площу зелених зон із 25% до 30% протягом двадцяти років.

За даними кліматичної групи C40, яка об’єднує майже сто міст світу, хвилі екстремальної спеки підвищують смертність на 14%, не кажучи вже про зниження продуктивності працівників. Наразі найефективнішим засобом боротьби зі спекою в містах вважається збільшення дерев та іншої зеленої інфраструктури.

Тим часом у Польщі виміряли температуру різних міських поверхонь, щоб пересвідчитися, що вулиці та майданчики без дерев і трави нагріваються значно сильніше – подекуди різниця температур склала 40 градусів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button