Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: 24 канал

У Харкові хочуть створити музей на честь колишнього мера Геннадія Кернеса. Про це розповів син покійного політика та депутат міської ради Кирило Кернес. Відкриттям музею займатимуться Кирило Кернес та його брат Данило Привалов, який зараз живе в Києві.

Сини Геннадія Кернеса зараз підбирають будівлю. Подробиці про відкриття музею вони планують до Дня міста Харкова, який традиційно святкують 23 серпня. Він припустив, що в майбутньому на честь покійного мера можуть назвати кілька станцій метро або парк Горького.

Крім того, у готелі «Національ» імовірно буде створена кімната-музей з кепками Кернеса — тут політик жив довгий час.

У грудні 2020 року на сайті Харківської міської ради з’явились 12 петицій, автори яких пропонують вшанувати пам’ять Геннадія Кернеса. Зокрема, на честь Кернеса пропонували назвати станцію метро «Держпром», проспект Науки, проспект Григоренка, Московський проспект, міжнародний аеропорт Харкова, парк імені Горького, міський зоопарк. Автори трьох петицій пропонують встановити колишньому мерові пам’ятник.

Раніше «Хмарочос» писав, як нащадки Кернеса переоформлюють на себе його майно вартістю 1,3 млрд гривень

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button