Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: КМДА

Родина нардепа від «Слуги народу» Миколи Тищенка фігурує в багатомільйонних «схемах» з будівництвом Подільсько-Воскресенського мосту. Паралельно сестра нардепа – Юлія Тищенко – добудовує котеджне містечко під Києвом площею майже два гектари. Про це йдеться в розслідуванні Вihus.info.

Журналісти з’ясували, що компанія Юлії Тищенко «Експрес-К» була одним із підрядників у тривалому будівництві мосту. У Bihus info стверджують, що нібито після вказівок соратника ексмера Києва Леоніда Черновецького Дениса Комарницького підконтрольна жінці компанія отримала 16,5 мільйонів гривень. До того ж, компанія «Еко-буд-трейд», якою, як стверджують співрозмовники Bihus Infо, керує її чоловік Герман Блінов, отримала підряд на будівництво мосту на майже шість мільярдів гривень.

Виділені гроші розподілялися серед так званих «компаній-прокладок». Серед них – і керована Бліновим ТОВ «Позитив-В». На будівництво мосту компанія за останні роки отримала сотні мільйонів гривень.

Блінова називають неофіційним менеджером будівництва Подільсько-Воскресенського мосту. Як стверджують співрозмовники Bihus Infо, раніше він щочетверга приїздив на об’єкт, для того, щоб провести робочі наради. При цьому його вказівки були без підтверджень проєктної документації. Це призвело до ситуацій, коли приходилось перероблювати роботу на мільйони гривень.

Такий «грошовий фонд» родини Тищенка нібито, за твердженням журналістів, фінансував виборчу кампанію представників партії «Слуга народу». Цим у Bihus Info пояснюють лояльне ставлення фракції до скандалів, в яких фігурував нардеп.

Крім цього, Юлія Тищенко стала власницею майже двох гектарів лісу у Нових Безрадичах поблизу Києва. Зараз вартість сусідніх земельних ділянок стартує від півмільйона доларів за гектар. Один коттедж – вже майже завершений. На території є гараж та місце для басейну. Ще два котеджі в процесі будівництва. Територія навколо будівництва огороджена парканом.

Нагадаємо, будівництво Подільсько-Вознесенського мосту було затверджене Київською міською державною адміністрацією ще в 1993 році. Будівництво неодноразово зупинялося і продовжувалося. У 2017 році проєкт мосту став об’єктом дослідження німецьких фахівців як приклад невдалого будівництва. Роботи пожвавилися у 2018 році, а перед місцевими виборами–2020 мер Віталій Кличко заявляв, що автосполучення на мосту відкриють до кінця року. Остання обіцянка – кінець 2021 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button