Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/verkhovna.rada.ukraine

Верховна Рада проголосувала за законопроєкт 4651, який посилює відповідальність за неподання декларації та неправдиві дані в ній.

На початку червня парламент вже приймав цей законопроєкт, але з правками від депутатів «Слуги народу». Олексій Ковальов запропонував замінити позбавлення волі на обмеження волі за умисне неподання декларації. А Ігор Фріс наполіг на тому, щоб проєкт дозволяв не зазначати майно, яким володіють родичі декларантів.

В Офісі президента обурилися: мовляв, правки забезпечують законодавчу лазівку. Тож президент Володимир Зеленський ветував законопроєкт і повернув його до Верховної Ради.

На повторному голосуванні з пропозиціями президента погодилися 315 народних депутатів.

За законопроєктом 4651, декларанту, який збрехав на понад 4,5 мільйона гривень, загрожує два роки в’язниці. Якщо менше – то передбачається відповідальність у вигляді штрафу, громадських робіт чи дворічного обмеження волі.

За неподання декларації загрожує обмеження волі на строк до двох років або позбавлення волі строком на один рік.

Запровадження системи електронного декларування було однією з вимог Європейського Союзу для встановлення безвізового режиму з Україною.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button