Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Міністерство оборони України. Зараз видалене з допису

На цьогорічному військовому параді до Дня Незалежності курсантки Військового інституту КНУ Шевченка маршуватимуть на підборах. Міністерство оборони опублікувало фотографії репетицій стройового кроку.

Тренування на підборах відбуваються двічі на день: вранці 7:30 до 8:30 та вдень із 15:00 до 18:00. У міністерстві припускають, що ближче до 24 серпня графік тренувань ставатиме щільнішим.

Фото: Міністерство оборони України

Обурені користувачі фейсбуку залишили під повідомленням сотні негативних коментарів. Міноборони відреагувало тим, що всі їх видалило й узагалі закрило можливість коментувати. Також видалили фотографії, на яких видно підбори великим планом.

Наступного дня депутатки Верховної Ради подарували міністрові оборони Андрію Тарану туфлі на підборах і запропонували пройтися в них стройовим кроком хоча б до своєї автівки.

Фото: Ірина Фріз, facebook.com/Iryna.Friz

Парламентарки вважають примушування курсанток маршувати на підборах знущанням і вимагають провести службове розслідування. Нардепка Ірина Геращенко запевняє, що на минулих парадах жінки крокували у зручних берцях.

Фото: Ірина Фріз, facebook.com/Iryna.Friz

Справді, викладач Військового інституту, майор Євген Балабушка повідомив: «На минулому параді дівчата були в повсякденній формі одягу й зі зброєю. Цього року, наскільки мені відомо, вони вперше крокуватимуть у парадній формі й без зброї. Курсантки йтимуть у туфлях на підборах. Тому нині почали тренуватись ходити в цьому взутті».

Аеророзвідниця Марія Берлінська заявила, що крім того, що солдат на підборах виглядає небоєздатним, такі репетиції шкодять здоров’ю курсанток.

«Щоб зрозуміти що таке стройовий крок на підборах і які його ортопедичні наслідки для спини, ніг тощо – не обов’язково експериментувати. Просто уявіть, що в цьому взутті вас муштрують відбивати стройовий на плацу. Кожен удар каблуком по бетону – удар по хребту. Цілими днями, тижнями, місяцями (бо так і відбувається репетиція параду)», – пише вона.

Берлінська також зауважує, що колони жінок на підборах на військових парадах практикують у РФ, Північній Кореї та кількох африканських країнах. «Основна ціль – для услади ока високих воєначальників на трибунах», – зазначає вона, додаючи, що окрема жіноча колона на параді є окремою темою.

Читайте також: До річниці незалежності регіони витратять 170 млн гривень, щоб встановити найвищі прапори

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button