Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kyivcity.gov.ua

73% українських водіїв упевнені, що перемогти затори можна за допомогою будівництва нових доріг і розв’язок. Лише 12% погодилися б з обмеженнями на в’їзд машин в центри міст.

Про це йдеться в результатах опитування 10 тисяч респондентів, проведеного аналітичною службою OLX, повідомляє Економічна правда.

Лише 7% водіїв готові ділитися своїм автомобілем з іншими, щоб зменшити навантаження на дорогах.

Водночас 80% респондентів позитивно ставляться до виділених смуг громадського транспорту. Ті ж 19%, які виступають проти, вважають, що такі смуги лише зменшують проїжджу частину для легкових автівок.

69% опитаних українців, які володіють легковим автомобілем, користуються ним щодня. 22% – беруть машину кілька разів на тиждень. 7% – сідають за кермо тільки на вихідних або кілька разів на місяць. 2% – користуються машиною по черзі з іншими членами сім’ї.

Кожен третій респондент, який не має машини, планує її придбати. Лише кожен восьмий пішохід не сідає за кермо, вважаючи громадський транспорт зручнішим.

Кожен п’ятий українець вважає, що у своєму населеному пункті може потрапити в затор навіть у вихідні.

Щодо власників велосипедів, самокатів і моноколіс, то 91% із них скаржаться на погану інфраструктуру, вважають її слабо розвиненою і не врегульованою. Це змушує власників такого транспорту виїжджати на дороги загального користування.

Зі свого боку, половина опитаних автомобілістів вважає, що це збільшує ризик ДТП на дорогах.

Читайте також: Хто швидше подолає вечірній пік у Києві – пасажир авто, громадського транспорту чи велосипедист?

У рейтингу заторів TomTom Київ посідає сьоме місце у світі. На початок 2021 року рівень автомобілізації в Києві вперше перевищив позначку 400 автомобілів на тисячу мешканців. За п’ять років цей показник виріс вдвічі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button