Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Земельна комісія Київради продовжила оренду земельної ділянки на Січових Стрільців, 59 для будівництва житлового комплексу «Покрова». За проєктом, там планують побудувати три будинки – один на 26, і два на 16 поверхів.

У 2004 році Київрада уклала договір про оренду ділянки на п’ять років з Центральним спеціалізованим будівельним управлінням, засновником якого є Міністерство оборони. В 2007 році до договору внесли зміни, а саме змінили орендаря на «Центральне територіальне управління капітального будівництва», також Міноборони. В новому договорі було змінено і цільове призначення ділянки. Договір було продовжено й в 2016 році.

У проєкті рішення вказується, що підставою для відмови є неналежне виконання обов’язків за умовами договору та порушення зобов’язання за строкам забудови земельної ділянки. Земельна ділянка не використовувалася орендарем понад 16 років і станом на момент закінчення договору оренди не забудована. Крім того, забудовник системно не сплачує оренду плату, а саме протягом 2020-2021 років. У системі уoucontrol вказано, що компанія має майже 2,5 мільйони гривень податкової заборгованості.

Будівництво мала на замовлення виконувати компанія «Укрбуд». Договір був укладений в 2015 році. За договором, військовослужбовці мали б отримати 10% від загальної кількості квартир та 10% від загальної площі нежитлових приміщень, а також 900 квадратних метрів вбудованих приміщень для передислокації Київського обласного військкомату.

На думку місцевих жителів, будівництво ЖК, яке надто ущільнить місцеву історичну забудову, перевантажить соціальну інфраструктуру і призведе до зростання транспортного навантаження цілого району. Дозвіл на це будівництво у 2017 році анулювала ДАБІ через використання замовником недійсних містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки. Крім того, Міністерство культури не надавало погоджень та дозволів на будівництво ЖК.

Фото: lun.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button