Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: tripway.com

Київрада виділила аеропорту «Жуляни» земельну ділянку під подальшу його реконструкцію – продовження його злітно-посадкової смуги, будівництво нових руліжних доріжок та перонів. Про це повідомляється на сайті КМР.

Депутати затвердили проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 13,16 гектарів КП «Міжнародний аеропорт «Київ» ім. І. Сікорського» для будівництва та обслуговування об’єктів інженерної, транспортної, енергетичної інфраструктури та об’єктів зв’язку між вулицями Медова та Промениста у Солом’янському районі міста.

Раніше КМР надала аеропорту земельну ділянку у постійне користування. У результаті летовище у межах міста зможе приймати літаки «Boeing» з великою пасажиромісткістю.

Фінансувати розробку проєктно-кошторисної документації будуть за кошти КП МА «Київ» (Жуляни). Подальше фінансування робіт із реконструкції аеродрому міжнародного аеропорту здійснюватиметься завдяки бюджетним або залученим коштам.

Аеропорт «Київ» у 2023 році закриють на 8-9 місяців. У 2022 році планують провести посилення поверхні аеродромних покриттів без припинення польотів, а у 2023 році приступити до робіт на смузі із закриттям аеродрому на приймання літаків. В аеропорту зазначали, що приблизна вартість робіт з оновлення може коштувати до п’яти мільярдів гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button