Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Maksym Kozlenko

Український дім на Хрещатику планують реконструювати. Тендер на ремонт приміщення з орієнтовною ціною 42,3 мільйона гривень оголосили восьмого липня.

Згідно з тендерною документацією, в першу чергу реконструкції підрядник має замінити гранітне оздоблення, відремонтувати ґанок та сходи. Також мають виконати гідроізоляцію та утеплення стін. Роботи мають виконати до 30 вересня 2022 року.

Будівлю «Українського дому» спорудили в 1978–1982 роках за проєктом архітекторів «Головкиївпроекту» лауреата Державної премії СРСР Вадима Гопкала, Вадима Гречини, Володимира Коломійця, Леоніда Філенка. Статус національного об’єкт отримав у 2010 році.

Команда президента Володимира Зеленського після виборів планувала переїзд Адміністрації з вулиці Банкової до Українського дому. Натомість будівлю на Банковій планували віддати під облаштування історичного музею. Тоді порахували, що на переїзд потрібно близько 300 мільйонів гривень і приблизно рік часу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button