Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Комунальні підприємства КМДА завдали збитків міському бюджету на понад 207 мільйонів гривень. Про це йдеться у звіті Фіскальної служби.

Київавтодор: підприємство з 2019 по 2021 роки провело шість тендерів, переможцем яких ставала одна і та ж компанія – фігурант в іншому кримінальному провадженні. Загальна вартість виграних тендерів становить майже мільярд гривень.

Київміськсвітло: наразі триває експертиза щодо вартості товарів, які використовувались при капітальному ремонті мереж зовнішнього освітлення міста.

Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд при КМДА: КП неправомірно визначило розмір податків при продажу товарів/послуг на суму ПДВ близько дев’яти мільйонів гривень за рахунок контрагентів-покупців. Слідство готує підозру службовим особам підрядних організацій.

Київавтошляхміст: КП підозрюють в розкраданні коштів при ремонті мостів на суму понад 33 мільйони гривень. За результатами обшуків у Департаменті земельних ресурсів КМДА вилучили вісім кадастрових справ по земельних ділянках у Києві. Вона свідчить про порушення при сплаті оренди за землю на 20 мільйонів гривень. Особу, яка підозрюється у несплаті податків встановили, зараз їй обирається запобіжний захід.

Київпастранс: зараз тривають експертизи по документах, вилучених в ході обшуків на підприємстві. За її результатами вже встановили факти невиконання робіт по ремонту трамвайної колії, але кошти за ці роботи були списані. Орієнтовні збитки становлять п’ять мільйонів гривень.

Київзеленбуд: при проведенні робіт по Куренівському парку попередньо встановлено документальне завищення обсягів робіт. Зараз проводяться відповідні експертизи.

У кримінальному провадженні встановлено, що підприємство одночасно надавало «послуги будівельної техніки» та «автотранспортні послуги» різним підприємцям. Такі схеми з виведення коштів або ухилення від сплати податків мали систематичний характер.

З 11 травня столична прокуратура спільно з Державною фіскальною службою, Нацполіцією та СБУ проводять роботу з викриття корупційних схем заволодіння коштами столичного та державного бюджетів.

Держаудитслужба встановила, що сума фінансових порушень у столиці склала 1,8 мільярда гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button