Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Хмарочос

Місто ухвалило рішення здати в оренду приватним власникам другий і третій поверхи Житнього ринку, який є комунальним майном, повідомляє пресслужба КМДА.

Кількома днями раніше у подільській фейсбук-групі «Подоляночка» місцеві жителі повідомили, посилаючись на торговців з ринку, що Житній ринок збираються закрити на початку вересня, оскільки з’явився орендар, «дуже впливова особа», який забажав орендувати приміщення.

Водночас у Департаменті підприємництва та розвитку промисловості заявляють, що орендаря визначатимуть через аукціон Prozorro за принципом найбільшої ставки. Завданням орендаря буде залучення коштів на реконструкцію ринку.

У КМДА запевняють, що перший поверх ринку не здаватимуть в оренду і там залишиться продуктовий ринок.

Торговці тим часом збирають підписи під зверненням до міського голови Віталія Кличка з проханням не віддавати перший поверх в оренду. Також є повідомлення про наміри влаштувати акції протесту.

Один із листів, під яким збирають підписи на Житньому ринку. Фото: Daria Miroshnik

Реконструкцію Житнього ринку планували почати у 2020 році та провести протягом двох років. Однак цього поки не сталося.

«Були збори з участю представників департаменту торгівлі. Показували план реконструкції. Ринку не буде. Буде розважальний центр з кафе та ресторанами. Під продукти та господарчі товари місця взагалі не залишили», – пише Людмила Соловйова у групі «Подоляночка».

Читайте також: Міський ринок чи торговельний центр? Яким бачать Житній переможці конкурсу на посаду директора

«Хмарочос» звернувся до КМДА з проханням роз’яснити плани щодо реконструкції Житнього ринку.

2017 року Житній ринок вже опинявся у центрі громадської уваги, коли з другого і третього поверхів будівлі демонтували торговельні ряди та з’явилася загроза демонтажу панно на фасаді. Кияни проводили акції на захист фасадів ринку.

У 2019 році Кличко звільнив гендиректора Вадима Фіоктістова, й до листопада 2020 року ці обов’язки виконували Юлія Остапенко та Артем Левітас. Як пише КиевВласть, наразі КП «Житній ринок» контролює перший заступник голови КМДА Олексій Кулеба.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button