Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Аварія колектора в Голосіївському районі в 2015 році. Фото: Київводоканал

Кияни скаржаться на погіршення якості повітря в Голосіївському районі через занедбаний колектор та каналізаційні системи. Про це написала містянка Ганна Загребельна.

За її словами, сморід дошкуляє вже п’ятий рік – завдає мешканцям проблем зі здоров’ям та школить довкіллю. Крім того, в колекторі може статись обвал: на фото видно, що бетонні плити йдуть під землю, а поруч розташована станція метро «Голосіївська», зупинка громадського транспорту і лікарня.

Реконструкцію південно-західного колектора обіцяли провести у 2017 році. Тоді КМДА виділила 600 мільйонів гривень, які заблокувала Державна казначейська служба. Минулого року після аварії там відремонтували 153 метри трубопроводу методом санації. Окрім того, новобудови створили додаткове навантаження на стару каналізаційну систему, яка на це не розрахована.

Мешканці залишають десятки заяв на 1551, звертаються до депутатів та районної адміністрації. Нещодавно вони отримали відповідь першого заступника голови КМДА Олексія Кулеби, що «першого липня надані доручення щодо проведення аварійно-відновлювальних робіт», але роботи досі не почались.

На сьогодні третина київських каналізаційних мереж перебувають у зношеному та аварійному стані.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button