Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 328 днів. За цей час ми опублікували 23832 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Усі фото: Андрій Безуглов         

Українська студія YOD Design спроєктувала заклад мережі Buddha-Bar у Нью-Йорку.

Двоповерховий ресторан паназійської кухні розташовано в районі Трайбека на Манхеттені.

Автори проєкту повідомляють, що темою стала реінкарнація: «Переродження матеріалів, простору та великого бренду, чия історія розпочалася 25 років тому з відкриття першого Buddha-Bar в Парижі».

Паризький Buddha-Bar створив ресторатор Ремон Візан разом із дизайнером інтер’єрів і діджеєм Клодом Шалем у 1996 році. Відтоді такі лаундж-ресторани відкрилися у багатьох містах, від Лондону, Абу-Дабі, та Тбілісі до Мехіко, Маніли та Марракеша. У 2009 році Будда-Бар відкрили у Києві на Хрещатику та оновили у 2019 році. Заклади франшизи об’єднує паназійська кухня, орієнтованість на аудиторію яппі, а також статуя Будди як головний акцент інтер’єру.

У головній залі ресторану в Нью-Йорку, спроєктованому YOD Design, також встановили статую Будди. Вартість скляної фігури 4,5 метра заввишки і вагою в 13,5 тонни – мільйон доларів.

«Ми відійшли від ідеї божества з жовтого металу, щоб надати простору футуристичності. Скульптура створена методами параметричного проектування та зібрана майже з 1000 окремих елементів», – повідомляють автори.

На поверхню скульптури транслюється тривимірний медіа-контент, проєкція, що створює ілюзію світлової голограми.

Хол ресторану прикрашають флористичні композиції з сухих квітів.

Дизайнери залишили відкритими елементи конструктиву будівлі, зокрема чавунні колони, характерні для лофтів. Високі ширми, зроблені з арматури, також нагадують про будівельний та індустріальний бум у Нью-Йорку початку ХХ століття.

Скульптор Андрій Возницький із Закарпаття спеціально для цього проєкту створив обвуглену скульптуру з дерева, що нагадує дракона в польоті.

Загалом чимало елементів для нью-йоркського ресторану виготовили українські майстерні. Так, Postformula Craft створила задню стіну суші-бару з окисленої міді з розтрісканою текстурою бірюзового кольору, що символізує океан. А також кругле металеве панно з окремих окислених металевих пластинок на стіні лаунж зони.

Для стільниць та ламелей стін використали морений дуб, вік якого, відповідно до експертизи, 800-4000 років. Ці елементи виготовила київська столярна майстерня Wood Studio.

Катерина Соколова (Sokolova Design) розробила масштабні люстри «Гравітація».

Читайте також: «Хтось бачить в Азії хаос, а ми побачили естетику», – співзасновник YOD Design про інтер’єр China Ma та інші проєкти студії

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button