Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: commons.com.ua

Комунальне підприємство «Київкінофільм» звернулося до апеляційного суду з вимогою скасувати рішення про повернення кінотеатру «Київ» попередньому орендарю – ТОВ «Культурний центр “Кінотеатр «Київ»”». Про це пише видання «Політична критика».

Раніше Господарський суд визнав договір про передачу майна кінотеатру в оренду ТОВ «Сінема-центр» недійсним. Суд також вирішив подовжити термін договору оренди «Культурного центру» до четвертого січня 2029 року.

Місто відмовилося продовжувати договір оренди з КЦ «Кінотеатр “Київ”» з початку 2019 року, мотивувавши тим, що орендар платить лише 47 тисяч гривень на місяць. Після цього було проведено конкурс і у травні будівлю передали компанії «Сінема-Центр», яка зобов’язалася сплачувати понад два мільйони гривень щомісяця.

Під час зміни орендаря кияни вийшли на протест та заблокували кінотеатр. Водночас нове керівництво та КМДА заявили, що кінотеатр «Київ» не може працювати доки у приміщенні не буде зроблено капітальний ремонт. Наприкінці 2019 року низка депутатів Київради намагалися ініціювати розірвання договору з компанією «Сінема-Центр», нарікаючи, що новий орендар не повністю виплачує оренду.

Вже понад два роки кінотеатр закритий. Нещодавно міський голова Віталій Кличко заявив, що орендарю потрібен ще рік на відновлення діяльності кінотеатру.

Водночас у квітні 2021 року в компанії «Сінема-Центр» змінився власник – ним стала співзасновниця невеликої мережі кінозалів Wizoria Ірина Соколова.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button