Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23471 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/protectkyivcinema

Депутати Київради зареєстрували проєкт рішення про розірвання договору з компанією «Сінема-Центр», яка з травня орендує кінотеатр «Київ».

Ініціатор проєкту Леонід Антонєнко заявив, що 17 грудня очолювана ним комісія з питань власності підтримала проєкт «мовчазною згодою», оскільки для повноцінної згоди не вистачило голосів депутатів.

Автори проєкту стверджують, що заборгованість із орендної плати перевищує три місяці. Серед інших наведених у проєкті аргументів за розірвання договору – те, що кінотеатр вже більш як півроку не працює, а також невдоволення громадськості.

За словами Кличка, столиця отримала від орендаря близько 10 мільйонів гривень. Депутат Михайло Іщенко повідомив, що компанія із очікуваних 14 мільйонів гривень сплатила близько 11 мільйонів.

Вища вартість оренди була головним аргументом КМДА щодо неподовження договору з попереднім орендарем. Той сплачував 47 тисяч гривень на місяць, нинішній – понад два мільйони.

«Сінема-Центр» пропонує зменшити вартість оренди в обмін на капітальний ремонт кінотеатру. Експертиза дійшла висновку, що будівля перебуває у непридатному до використання стані.

«Орендар повинен робити ремонт за свій рахунок. Ми можемо зробити орендну знижку лише у межах 7 мільйонів гривень, а не 70 мільйонів, як пропонується», – цитує Антонєнка Вечірній Київ.

Натомість у Департаменті комунальної власності вважають, що пропозиція «Сінема-Центр» є цілком слушною.

«Враховуючи вимоги Цивільного кодексу та закону про оренду державного і комунального майна, орендар має право відремонтувати майно за рахунок орендної плати або вимагати відшкодування вартості ремонту», – пояснює директор Департаменту Андрій Гудзь.

Антонєнко заявляє, що Департамент комунальної власності приховує інформацію про стан заборгованості орендаря.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button