Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23530 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У парку «Веселка» у Шевченківському районі Києва висадили 13 тисяч багаторічних рослин, зокрема просо прутовидне, вівсяницю сизу та осоку охименську. Про це повідомив керівник «Київзеленбуду» Олексій Король.

Він розповів, що цього разу комунальники перейняли досвід Нідерландів, а саме садівника Піта Удольфа.

«Його ідеї про створення природних композицій, які б виглядали природно й спонтанно, витісняють звичні нам чіткі лінії. Разом з тим, ця спонтанність – результат клопіткої роботи: підбір рослин з урахуванням місцевості, їх поєднання, створення схеми й висадження, відповідно до неї. А потім постійний догляд», – пояснив Король.

У парку висадили лілійник, астильбу, ехінацею, козелеці східні, айстри, еупаторіум, живокіст, чистець, рудбекію, герань «Розанна», геленіум (осінній), манжетку м’яку, суховершки великоквіткові, гірчак свічковидний та котячу м’яту. Рослини цвістимуть з весни до осені наступного року.

У коментарях до допису ландшафтний дизайнер Алла Філіпова порадила не висаджувати багаторічники впритул до бордюру. На її думку, в цій зоні краще висадити низькорослі злаки, грунтопокривні чагарники або сезонні однорічники.


Всі фото: Олексій Король

Читайте також: У Дніпрі висадили мавританські квітучі газони. Чим вони корисні?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button