У Львові відкриють перший в Україні продовольчий банк їжі
Волонтери організації «Тарілка» збирають продукти з магазинів-партнерів та передають благодійникам.
Волонтери організації «Тарілка» збирають продукти з магазинів-партнерів та передають благодійникам.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 104 днів. За цей час ми опублікували 24814 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
У Львові дев’ятого серпня запрацює перший в Україні продовольчий банк їжі «Тарілка» для нужденних. Організація запрацювала два роки тому, але лише зараз відкриється спеціальний заклад.
Організатори вже провели тестовий тиждень. За їхніми словами, він показав, що у місті працює основний принцип роботи продовольчого банку – врятувати з поличок магазинів їжу на межі терміну придатності та передати її нужденним.
Для отримання продуктового набору необхідно обов’язково та завчасно пройти реєстрацію за номером телефону 067 00 64 720. Для цього потрібен паспорт, посвідчення пільгової категорії населення та номер телефону. Отримати продуктовий набір можна буде у визначений день та час, про який волонтер повідомить завчасно телефоном.
Продукти складатимуть у спеціальну торбинку «Тарілки». Продуктовий набір формує волонтер безпосередньо у банку. Відвідувач отримує набір із тих продуктів, які надійдуть цього дня.
Волонтери організації збирають продукти з магазинів-партнерів та передають благодійникам. За перші два тижні існування організація врятувала більше однієї тонни продуктів.
Раніше ми писали, що ресторан McDonald’s у французькому місті Марсель перетворили на продовольчий банк.
Продовольчі банки – це некомерційні благодійні організації, які збирають їжу для нужденних. Волонтери їздять до супермаркетів, ресторанів, де забирають їжу на межі терміну придатності або ту, яка не має товарного вигляду. Ці продукти вони передають благодійним організаціям або напряму малозабезпеченим людям.
Такі організації вирішують одразу екологічну й соціальну проблеми. За 2019 рік в Україні на полігони потрапило 442 млн тонн відходів, значну частку яких складають органічні, пише The Ukrainer. Водночас за даними держстату за той же період, 23,1% населення України має дохід, нижчий фактичного прожиткового мінімуму.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті