Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23422 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Освітлення, підлога, колір стін і навіть стелі, мають значення і допомагають сформувати цю думку.

У цій статті розглянемо декілька типів підлогових покриттів, які ви можете обрати у свій офіс, для ідеального балансу технічних та естетичних аспектів.

Види підлогового покриття для офісу

Килимове покриття (ковролін в рулоні або плитці) – відмінно підходить для підприємств, яким потрібна функціональність та теплота по стилю. Крім вбудованої теплоізоляції ковролін здатний забезпечити шумоізоляцію приміщення (тупіт, пересування меблів, падіння предметів). Хоча ковролін може не підходити для всіх типів приміщень вашого офісу, він відносно універсальний і легкий у догляді.

Вінілове покриття (ПВХ)– безумовно, кращий варіант для комерційної нерухомості, який буває двох видів: вінілова плитка або вініловий ламінат. Цей тип підлогового покриття розрахований на інтенсивний рух і не має слідів зносу, що робить його ідеальним вибором для місць, де збирається багато людей. ПВХ можна швидко і легко чистити у порівнянні з іншими типами підлогових покриттів.

Натуральний лінолеум – нехай і звучить як підлогове покриття минулих років, сьогодні він користується популярністю як міцна та екологічно чиста підлога. Він зроблений з натуральних матеріалів, включаючи лляне насіння, деревне борошно, відходи від лісової промисловості й джут, який є мембраною для каландрірованного шару. Підлога з натурального лінолеуму зберігає свій зовнішній вигляд, тому що кольорові пігменти знаходяться по всій товщині матеріалу, а не тільки на поверхні. Це допомагає замаскувати подряпини та вм’ятини. При правильній герметизації пористий матеріал, натурального лінолеуму, не може бути пошкоджений водою або іншими рідинами, що робить його ідеальним рішенням для комерційних кухонь.

Флоковане килимове покриття Flotex (рулон, планка, плитка) – така підлога не тільки зручна, але й довговічна. Поверхня відрізняється особливою зносостійкістю і відмінно підходить для приміщень, де використовуються крісла на коліщатках. Волокна Flotex забезпечують не слизьку поверхню як у вологих, так і в сухих умовах та має чудові властивості поглинати звук, що означає наявність акустичного комфорту. Flotex також легко чиститься, що вимагає мінімального обслуговування протягом 15+ років.

Відповідно до загальноприйнятої системи класифікації підлогових покриттів, розрізняють десять класів зносостійкості – від 21 до 43. Перші цифри в індексі означають тип приміщення, другі – прохідність приміщення. Так перша цифра 2 означає, що покриття призначене для житлових приміщень, 3 – офісних, 4 – комерційних просторів з інтенсивним навантаженням. Друга ж цифра індексу означає:

1 – мала прохідність,
2 – помірна,
3 – висока прохідність в приміщенні,
4 – без обмежень в інтенсивності навантаження.

Варіанти підлогового покриття для
кожного приміщення в офісі

Давайте більш детально розберемо, варіанти для кожного приміщення:

1. Зона очікування і приймальня
Ключові фактори при виборі підлогового покриття для зони очікування і приймальні в вашому офісі – це дизайн і міцність. Таке покриття повинне витримувати велику кількість відвідувачів, і при цьому не втратити свій вигляд. Матеріали, які досить міцні та естетичні, щоб їх можна було використовувати в зоні очікування:

  • ПВХ.
  • Ковролін.
  • Flotex

Клас зносостійкості: 33-34

2. Open space
Робочий простір відкритого планування – це основна зона, яка використовується щодня. Тому підлоги в цій зоні повинні відповідати дизайну вашого приміщення, поглинати надлишковий фоновий шум і витримувати високий рівень транзиту.

Матеріалів, які відмінно підійдуть для зон з високою інтенсивністю:

  • Ковролін.
  • ПВХ.
  • Flotex

Клас зносостійкості: 33-43

3. Конференц-зали та переговорні кімнати
Конференц-зали та переговорні кімнати служать фоном для важливих зустрічей з потенційними клієнтами або майбутніми співробітниками. Через що небажано в таких приміщеннях ігнорувати дизайн – ваш вибір має залишити гарне враження і відповідати загальній концепції кімнати. При виборі підлогових покриттів завжди слід враховувати надійність, але для конференц-залів і переговорних кімнат вона менш важлива, оскільки в них зазвичай менше людей, ніж в місцях загального користування.

Матеріалів, які підійдуть для цих зон:

  • Ковролін.
  • ПВХ.

Клас зносостійкості: 33-43

4. Обідня зона

Кухня в офісі – це набагато більше, ніж просто місце для їжі, вона також може слугувати як місце для невимушеного спілкування і відпочинку від офісного шуму. Однак, оскільки їжа і напої неминуче проливаються, ковролін не є розумним варіантом. При виборі підлогового покриття для кухні варто звернути увагу на такі характеристики: стійкість до ковзання, забруднення і звичайно ж екологічність.

Підлоги на кухні також повинні легко чиститися, обслуговуватися і ремонтуватися, оскільки забруднення є звичайним явищем. Декілька матеріалів, які підійдуть для вашої кухні:

  • ПВХ.
  • Натуральний лінолеум.

Клас зносостійкості: 33-34

Звичайно, наведені вище рекомендації – це лише деякі з найвигідніших варіантів для кожного приміщення. Остаточний же вибір за вами!

Студія дизайну ZIKZAK

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button