Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23389 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міжнародний архітектурний фестиваль CANactions, який відбудеться в Києві 18 вересня, оголосив програму. Тема цьогорічного заходу – житло.

Фестиваль відкриє Coffee at Home – неформальна зустріч за кавою з експерт(к)ами з різних тем житла. Форматі World Cafe передбачає інтерактивність, «краш-курс із легким зануренням».

  • Спікери: Павло Федорів / Cedos, Олександр Кучерявий / Active House, Анна Денисенко / ЛУН Місто, Дар’я Патлай /c/o Zukunft, Григорій Зотов / Architectural Prescription. Модерує: Юлія Попова / CANactions School.

Дискусія Житло майбутнього чи майбутні проблеми? Хаотична забудова Києва торкнеться викликів, які генерує для міста будівельний бум: загрозу екосистемам, скорочення публічного та природного середовища у житлових районах, надмірну щільність забудови та нелюдський масштаб, перевантаження комунальної інфраструктури та транспортних мереж, корупційні ризики та конфлікти з мешканцями.

  • Спікери: Віктор Зотов / CANactions, ZOTOV&CO, Павло Федорів / Cedos, Денис Суділковський /ЛУН, Олексій Пахомов / buro architects. Модерує: Тарас Кайдан / Хмарочос

На фестивалі читатимуть лекції:

  • Віктор Зотов (архітектор, засновник архітектурного бюро ZOTOV&CO, засновник освітньої платформи CANactions, куратор фестивалю CANactions та співзасновник CANactions School),
  • Kåre Stokholm Poulsgaard (3XN architects, GXN innovation),
  • Stijn Kemper (партнер у Powerhouse Company, архітектор багатьох проєктів офісу).

CANactions School презентує результати програми SPACES. Майже рік команда CANactions School, шість сусідніх прикарпатських ОТГ, десять практиків/кинь із просторового планування об’єдналися для створення «Концепції узгоджених дій» та вироблення проєктів міжмуніципальної співпраці.

На цій презентації також розкажуть про EXPO BOYKIVSHYNA 2025 – серію виставок, конференцій, публічних обговорень і фестивалів протягом кількох місяців влітку 2025 року, що пройде на території шести громад-учасниць SPACES.

Також відбудеться презентація освітньої програми Creating Homes for Tomorrow, яка проходила у 2019-2020 роках. Учасники CANactions School дослідили чотири міста у західній, північній та центральній Європі та їхні інноваційні підходи для створення більш придатних для життя житлових районів. Презентує результати програми Міріам Німейєр, програмна кураторка, швейцарська архітекторка і міська дизайнерка, співзасновниця Helsinki Zürich Office.

Виставка Поліпериферія. Перемовини за простір презентує польові дослідження публічних просторів та житлової політики у Києві, Варшаві, Брно та Бухаресті.

Крім того, на фестивалі CANactions відбудеться нагородження фіналістів і фіналісток Конкурсу Молодих Архітекторів. Це національний архітектурний конкурс проєктів відкритого типу для кваліфікованих спеціалістів до 35 років.

Офлайн-заходи відбудуться на даху робочого простору Kooperativ (вулиця Січових Стрільців, 23A). Стандартний квиток на фестиваль коштує 300 гривень.

Читайте також: Хто такі київські урбаністи? Команда освітньої платформи CANactions

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button