Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

У Києві почастішали скарги на якість води, зокрема її жовтуватий колір. Київводоканал пояснює, що це пов’язано з сезонним погіршенням води у джерелах – річках Дніпро та Десна через кліматичні умови.

Зазвичай влітку якість води у річці завжди гірша ніж взимку через спеку та цвітіння водойм, але один рік може сильно відрізнятися від іншого. Наприклад, у цьому році кліматичні умови призвели до погіршення якості води у порівнянні з минулим роком.

За сезонних коливань у Київводоканалі додають більше реагентів і коригують процес водопідготовки.

У підприємстві запевняють, що кольоровість води жодним чином не погіршує санітарно-хімічні та бактеріологічні показники, така вода не є небезпечною для здоров’я та цілком придатна до використання. Наразі показник кольоровості залишається в межах, дозволених стандартами. Вони обіцяють, що найближчими днями вода у кранах киян має стати прозорішою.

Раніше у Київводоканалі порадили містянам пити воду з-під крана замість купівлі бутельованої води. Цей допис викликав обурення киян.

У 2019 році «Хмарочос» провів власний експеримент. Ми взяли два зразки води – один набрали на Дніпровській очисній станції відразу процесу фільтрації, другий – з-під крана в житловому будинку на вулиці Дмитрівській. Воду здали на експертизу в незалежну сертифіковану лабораторію «Субос». Виявилось, по багатьох стандартах (вміст алюмінію, нітритів, водневий показник, кількість аміаку) вода з водогону відповідає не лише українським вимогам, а і ЄС.

Водночас водопровідна вода з Дмитрівської майже в 4,5 раза жорсткіша за показники ЄС – при нормі 1,2 ммоль/літр в країнах Європи у водопровідної води у Києві цей показник складає 5,2 ммоль/літр.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button