Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скріншот з відео facebook.com/elena.fatieieva

На вулиці Микільсько-Слобідська, 7/9 поновилося будівництво багатоповерхового житлового комплексу. Місцеві мешканці повідомляють, що в ніч проти четвертого серпня на ділянку біля Дніпра заїхала будівельна техніка.

«Забудовник, використовуючи проїзд через Русанівську Гавань, за декілька нічних годин завіз будівельну техніку, розпихаючи громаду Микільської Слобідки за допомогою більше ніж 100 чоловік тітушні», – повідомляє ГО «Лівий берег Дніпра».

Скріншоти з відео Олени Медведенко

Громадська організація також заявляє, що «тітушки» викрали посвідчення в їхнього адвоката.

Скріншот з відео facebook.com/elena.fatieieva

Мешканці публікують відео, на яких видно будівельну техніку, що рухається у супроводі натовпу з кількох десятків молодих чоловіків у будівельних касках та жилетах. На відео зафіксовано сутички з супротивниками забудови.

Також повідомляється, що забудовник – ТОВ «Нова Слобідка» – розкидав у поштові скриньки листівки, в яких попереджає про поновлення будівництва ЖК і запевняє, що сусідні земельні ділянки його не цікавлять. Також обіцяє облаштувати парк, басейн, каток, паркінг і «Зону здоров’я». Остання – це рекреаційна зона, створена зусиллями місцевих мешканців, реалізована коштом Громадського бюджету в 2017 році.

Фото: Олена Медведенко

Фото: Олена Медведенко

Мешканка Олена Медведенко зауважує, що забудовник розмістив новий паспорт об’єкта, в якому повідомляється про будівництво дитячого садка. Про зведення трьох багатоповерхівок у паспорті не згадується. Більш того, Олена зазначає, що браку дитсадків на районі немає, й по сусідству є напівпорожній приватний садочок.

Фото: Олена Медведенко

За адресою Микільсько-Слобідська, 7/9 планувалося збудувати ЖК Sundance: три 25-поверхових будинки на березі Дніпра. Протягом багатьох років будівництво було заморожене через судові позови та кримінальні провадження (за статтями Шахрайство, Самоправство тощо), на земельну ділянку накладали арешт.

Земельна ділянка частково відноситься до санітарно-захисної зони, де забороняється будівництво житлових об’єктів, згідно з ч.2 ст.114 Земельного кодексу. Крім того, це частково підтоплювана територія.

Ділянка на мапі LUN.ua

Цьогоріч Київрада проголосувала за викуп трьох земельних ділянок Микільській Слобідці для створення парку.

Фото: ГО Лівий Берег Дніпра

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button