Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ГО «Микільська Слобідка»

22 квітня Київрада проголосувала за викуп в Ощадбанку трьох земельних ділянок Микільській Слобідці для створення парку.

Йдеться про 6,5 гектари на березі Дніпра між вулицею Микільсько-Слобідською та Броварським проспектом. Поряд височіють дві башти ЖК «Сонячна Рів’єра» – одне з найскандальніших будівництв «Укрбуду».

Фото: ГО «Микільська Слобідка

У 2015 році Ощадбанк забрав ці ділянки в забудовника «Терра Капітал» за борги. Через розширення забудови місцеві мешканці почали виходити на акції протесту, писати петиції та виборювати ділянку через Громадський бюджет. Тим часом Ощадбанк виставив ділянки на продаж, що створило небезпеку подальшої забудови.

У 2018 році Київрада вже голосувала за викуп землі в Ощадбанку, а в 2019 році погодила суму викупу. Замовлена Київрадою експертиза оцінила вартість трьох ділянок у 147 мільйонів гривень. Натомість Ощадбанк нарахував 182 мільйони.

Торік Управління правового забезпечення діяльності Київради заявило, що ухвалений проєкт не відповідає вимогам законодавства, тож його вирішили повторно винести на голосування.

Фото: ГО «Микільська Слобідка

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button