Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Максим Свердличенко

Четвертого серпня обсипався бетон зі шляхопроводу на перетині проспекту Бажана та Дніпровської набережної, біля метро «Осокорки». Фото та відео з’явилися у соцмережах.

Скріншоти з відео Telegram-каналу Kievmap

КП «Київавтошляхміст» заявляє, що проводить обстеження і планує зробити капітальний ремонт. Зокрема, для перевірки стану бетону роблять контрольні вирубки в асфальтовому покритті, знімають слабкий шар бетону.

«Саме елементи захисного шару бетону обсипаються з балок під дією вібрацій від транспорту. Обсипання захисного шару не несе загрози конструктивним елементам споруди», – запевняють у комунальному підприємстві.

Скріншоти з відео Telegram-каналу Kievmap

У червні 2019 року з цього ж мосту на Осокорках так само обвалився бетонний шар, тоді уламки пошкодили автомобіль. Через це міський голова Віталій Кличко звільнив директора «Київавтошляхмосту» Дмитра Котлубея.

При цьому «Київавтошляхміст» підпорядковується «Київавтодору», яким керує Олександр Густєлєв. Саме за його керування у 2017 році обвалився Шулявський міст – тоді Кличко звільнив свого радника з питань транспорту та підприємництва Іллю Сагайдака.

У 2018-2021 роках Київавтошляхміст чотири рази замовляв обстеження шляхопроводу загальною вартістю понад мільйон гривень кожний. Але капремонт зірвався через відсутність фінансування.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button