Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/camrador

На Либідській площі, між «Тарілкою» та ТРЦ Ocean Plaza руйнують рожевий будинок 1938 року. Про це повідомили дослідник Києва Семен Широчин та юрист Мапи реновації Дмитро Перов.

Це найстаріший будинок на Либідській площі, розташований за адресою провулок Лужевського, 3. Будівля в стилі неокласицизм є прикладом парадного промислового будівництва. Поряд будують ТРЦ Ocean Mall.

Фото: privatization.gov.ua

Активісти викликали поліцію, але, за словами Перова, будівельники «послали (поліцейських) під три чорти і закрилися за парканом, що встановлено без картки на порушення благоустрою». Киянка Наталія Терещенко повідомляє, що «ковшем розбомбили фасад під час написання заяви слідчому».

«Чув про ці плани вже давно, але мені вперто доводили, що буде реставрація, і що я здіймаю зрадоньку. Тепер на площі немає жодного довоєнного будинку. Це сумно. І ми розуміємо, що це не остання втрата цього року», – коментує Широчин.

Фото: facebook.com/AmiDPerov

Будівлю продали з аукціону в межах малої приватизації у лютому цього року.

Архітектор Віталій Молочко розповів The Village Україна, що Вагіф Алієв мав намір купити будівлю, щоб реконструювати її та зробити там вхід до ТРЦ Ocean Mall. Компанія Алієва «Альдо» також орендує стилобатну частину «Тарілки».

Власником приміщення є ТОВ «Центр комерційних площ», яке, своєю чергою належить «Дармі Холдінгс Лімітед» Вагіфа Алієва.

Будинок на Google Maps

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button