Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: КМДА

Київська влада розробила електронну систему для отримання спецперепусток у громадський транспорт на випадок посиленого карантину. Відсьогодні вона запрацювала у тестовому режимі.

За словами заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексія Кулеби, наразі передумов для запровадження суворого карантину в Києві немає. Проте цього разу столична влада не хоче, «щоб третя хвиля застала столицю зненацька».

Оформити перепустки можна буде онлайн, ними зможуть скористатися підприємства та організації, які забезпечують життєдіяльність міста. Для запобігання фальсифікації, всіх працівників, поданих у списку, будуть перевіряти щодо працевлаштування в зазначеній установі, підприємстві чи організації. Якщо підприємство отримало спецперепустки, то транспортна картка працівника активується автоматично.

Щоб скористатися громадським транспортом, працівнику потрібно буде мати транспортну карту. Її можна додати в застосунок Київ Цифровий. Картки трьох видів – транспортна картка нового зразка, старого зразка та картка Киянина. Транспортні картки, власники яких не отримали право на спецперепустку, на час локдауну будуть заблоковані.

Загалом у Києві близько 70% жителів Києва користуються громадським транспортом і до карантину тільки метрополітен забезпечував понад 1,3 мільйона поїздок на день. Попри ризики, громадський транспорт залишається необхідністю для великих міст.

Обмеження громадського транспорту залишило окремі групи без можливості дістатися на роботу, самостійно відвідати лікаря або отримати соціальну допомогу. Ці рішення також створили нові нерівності у мобільності між людьми. Наприклад, власники авто могли виїхати за місто для відпочинку під час карантину. Експерти впевнені, що такі обмеження вплинуть на рівень автомобілекористування у майбутньому – тобто автівок в місті стане ще більше, а відповідно і заторів теж побільшає. Тож таким рішенням КМДА тільки погіршує поточну ситуацію з трафіком в місті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button