Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Мер Івано-Франківська Руслан Марцинків опублікував рендер нового фасаду готелю «Бандерштадт», розфарбованого у червоно-чорні кольори з візуальним елементом, який фактично повторює стилізовану руну в емблемі СС.

Раніше готель, збудований у 1960 році, мав назву «Прикарпаття». Це єдиний комунальний готель міста, розташований біля аеропорту Івано-Франківська. Колись він приймав екіпажі літаків та гостей, які прибували авіатранспортом.

Готель у 2013 році. Фото: facebook.com/HotelBanderstadt

Зараз його перейменували на «Бандерштадт». Тут розміщено 34 номери: 17 одномісних, 16 двомісних та один напівлюкс. Нещодавно в номерах встановили бойлери. Зараз планують ремонтувати кімнати, міняти вікна та оновлювати фасад. Готель перебуває на балансі КП «Комфортний дім».

Користувачі соцмереж відразу звернули увагу на те, що зигзаг посередині фасаду точно повторює стилізовану руну совіло/сігель, з якої складалася емблема нацистських військово-поліцейських загонів СС.

Редаговане зображення: Назарій Кішак

Зображення: Вікіпедія

Емблема Deutschen Jungvolks, група «Гітлерюгенда». Зображення: Вікіпедія

Нагадаємо, торік у центрі Полтави з’явився будинок зі свастиками та рунами. Його власник пояснив, що повертає на вулиці українських міст «традиційні знаки».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button