Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Материнська компанія Google, Alphabet Inc, попередила співробітників про зменшення розміру зарплати, які їх очікують у разі переходу на віддалену роботу. Про це повідомило агентство Reuters.

Керівництво компанії заявило, що розраховує зарплату працівників виходячи з їх місця розташування. У міру того, наскільки далеко буде знаходитися співробітник від офісу Google, він втратить в зарплаті 5, 10, 15% або більше. Наприклад, якщо співробітник захоче виїхати з Сан-Франциско (штат Каліфорнія) і працювати з берегів озера Тахо (штат Каліфорнія та Невада), він отримуватиме на 25% менше.

«Наші компенсаційні пакети завжди визначалися місцем розташування, і ми завжди платимо по верхній межі місцевого ринку в залежності від того, де працює співробітник», – сказав представник Google, додавши, що оплата буде відрізнятися в залежності від міста та штату проживання.

Google не перша технологічна компанія, яка зрізає розмір заробітку співробітникам, що переїжджають в менш дорогі райони та міста. Reuters зазначає, що таке зниження зарплат співробітників набирає популярності в Кремнієвій долині. Також це зробили Facebook і Twitter.

Ми писали, що, згідно з опитуванням аналітичної компанії Factum Group, в Україні карантин негативно відбився на кар’єрі й доходах 4 з 10 респондентів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button